-
Losse thee concept van ARELO
Het losse theeconcept van ARELO stelt u in staat om uw gasten thee van hoge kwaliteit te serveren op een snelle en eenvoudige manier. De theesoorten zijn van hoge kwaliteit met een heerlijke geur en smaak. Doordat we direct samenwerken met importeurs en fabrikanten kunnen we u als horecaondernemer scherpe inkoopprijzen bieden. Daarbij adviseren we u graag bij de keuze voor de theesoorten en de manier van serveren aan uw gasten. Hierin zijn we flexibel en staat de klantbeleving voorop.
Instructies
Om met onze losse theeconcept te werken dient u eerst de juiste accessoires en thee naar keuze te kopen. We bieden een aantal interessante startpakketten aan waarmee u direct aan de slag kan.
Theemenu
Hierop staan de theesmaken die u aanbiedt aan uw gasten. De theesoorten zijn geordend naar zwarte thee, groene thee, rooibosthee, kruidenthee en fruitthee en bevatten een duidelijke smaakbeschrijving. Dit om de keuze voor uw gasten zo eenvoudig mogelijk te maken. De theemenu’s zijn geplastificeerd en geschikt om in een tafelhouder te zetten.
Thee bereiding
Nadat uw gast de theebestelling heeft doorgegeven volgen onderstaande handelingen:
![]() |
Vul een theeglas met heet water en hang het zeefje (zonder deksel/theetip) in het hete water. |
![]() |
Pak de thee tip en schep hier de juiste hoeveelheid losse thee in van de smaak die uw gast heeft uitgekozen. Maak voor de dosering gebruik van de bamboemaatlepel. Hoeveel scheppen benodigd zijn is per theesoort verschillend en staat weergeven op de theeverpakking. |
![]() |
Plaats de thee tip op u dienblad of schotel naast het theeglas met heet water en de zeef. Tip: zet de thee tip niet boven op de zeef in het glas, door de damp van het hete water wordt de losse thee vochtig en blijft deze aan de tip plakken. |
Thee serveren
U kunt nu de thee aan uw gasten uitserveren.
![]() |
De gast kan zelf de losse thee die op de tip ligt in het zeefje in het hete water laten vallen. De tijd dat de thee moet trekken is per theesoort verschillend. De geadviseerde tijd staat op het theemenu weergeven. Uiteraard is het aan uw gast om te bepalen wanneer de thee sterk genoeg is. |
![]() |
Als de thee lang genoeg getrokken heeft kan de gast het zeefje uit het glas halen en op de thee tip plaatsen. Beslist dat uw gasten genieten van deze theebeleving. |